Flexibilisering kantorenmarkt

Flexibilisering

Grote traditionele bedrijven hebben nog vaak behoefte aan even zo traditionele kantoren. De contracten van deze kantoren hebben meestal een looptijd van vijf tot tien jaar, waardoor het bedrijf extra zekerheid heeft. Een groot deel van de markt vraagt echter om flexibilisering en is op te delen in het Business Center en co-working ruimtes. Een Business Center heeft een centrale receptie en de verschillende bedrijven hebben elk een eigen ruimte, al dan niet gescheiden door een glazen wand. Deze vorm van flexibilisering is goed geschikt voor gebruikers die meer zekerheid willen en kent jaarcontracten.

Co- working is vooral gericht op samenwerken. De verschillende bedrijven zitten in een gezamenlijke ruimte waardoor er veel verbindingen ontstaan. Dit concept is ontstaan uit de individuele medewerker en draagt bij aan de ‘war on talent’. Bedrijven moeten zich namelijk steeds meer afvragen hoe zij talenten aan kunnen trekken. Dit doen bedrijven niet door in een saai gebouw te zitten, maar door op een goede locatie iets leuks te bouwen.

Waarom wordt de kantorenmarkt flexibel?

Door de economische groei, is er een groei in kleine en middelgrote bedrijven te zien. Paul van Hezik vertelt dat als vroeger iemand klompen maakte, hij er maar een aantal per dag kon maken. Hiermee was de bijdrage aan de economie bescheiden. Inmiddels kunnen kleine bedrijven een enorme impact maken. Ook economische en politieke veranderingen gaan een stuk sneller dan vroeger. De Brexit is hier een goed voorbeeld van.

Anderzijds zijn er ook structurele factoren die een rol spelen in de flexibilisering van de kantorenmarkt. De werkomstandigheden veranderen, technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en er is een toename in freelancers. Dit komt omdat mensen op een andere manier willen werken, ze willen niet meer om half 9 aanwezig zijn en kunnen door gebruik van telefoon en laptop overal en op elk moment werken. Een kantoor is daardoor niet alleen meer een plek om te werken, maar een plek om mensen te ontmoeten.

Er zijn inmiddels meerdere spelers op de markt die flexibele kantoren aanbieden. Tribes is er hier natuurlijk een van. Deze aanbieders zijn te verdelen in lokale concepten, wereldwijde concepten, concepten die uit een gebruiker bedacht worden en concepten vanuit de huurder. FlexOffiz van Annexum is hier een goed voorbeeld van. Leegstaande kantoren hoeven niet langer leeg te staan, maar kunnen door flexibel te verhuren toch helemaal verhuurd worden. Inmiddels is in Amsterdam al 7% van de totale kantorenmarkt al flexibel en de verwachting is dat dit de komende jaren alleen maar meer zal worden.

Bedrijven als Tribes nemen een enorm risico, zij betalen huur aan een belegger als Annexum en moeten vervolgens kantoorpanden vol krijgen. De toegevoegde waarde van deze concepten zit niet in de huur, maar in andere concepten zoals memberships, events, food & drinks en aanvullende diensten zoals een stomerij en autowas service. Het is als aanbieder van flexibele kantoren echter heel moeilijk om winst te maken. Tribes bestaat inmiddels vier jaar, maar zal waarschijnlijk in oktober dit jaar pas winst gaan maken.

Wat is Tribes?

Tribes is in 2014 opgestart door twee oud medewerkers van Regus. Zij hebben hier gezien wat een Business Center moet doen, maar ook wat de markt nu nog mist. Inmiddels is Tribes uitgebreid naar het buitenland en blijven ze gestaag doorgroeien. Paul van Hezik vertelt dat de ‘business nomad’ achter de handel aan wil en vergelijkt dit met vroeger. Waar de ‘business nomad’ vroeger te paard achter handel aan ging, wordt dit nu met de auto of trein gedaan. We hoeven niet meer op dezelfde plek te werken, maar kunnen op verschillende plekken aan de slag. Het draait niet meer alleen om werken maar om inspireren, ontmoeten en samen tot een mooi idee komen.

Verwacht wordt dat Tribes de komende jaren alleen maar groter zal worden. Momenteel zijn er zeventien vestigingen. De groei van Tribes zal voornamelijk in de grote steden van Duitsland zitten en minder op de provinciesteden. Het risico in deze steden is namelijk een stuk groter dan bij steden als Utrecht en Amsterdam. Gelukkig zijn er veel kantoorconcepten die het wel aandurven, waardoor flexibilisering zich steeds verder uitrolt. Er zit echter nog veel meer in de pijplijn, het doel is namelijk om uiteindelijk 2000 locaties verspreid over 100 landen te hebben. Er is een aantal criteria waar een typische Tribes locatie aan moet voldoen, onderstaand een overzicht:

  • 500 – 5.000 m2
  • Centrum stad, zakenlocatie (CBD) en/of bij OV-knooppunt
  • Altijd begane grond voor centrale receptie, coffeebar / ontmoetingsruimte + flexplekken (+ meeting center)
  • Liefst grote open vloeren

Hoe werken we in 2025?

Wat belangrijk is voor de belegger, is dat het aantal vierkante meters in totaal afneemt. Dit komt simpelweg door alle technische mogelijkheden waardoor er minder kantoormeters nodig zijn. Daarnaast neemt het aantal flexibele aanbieders toe. Een voordeel voor de belegger is dat ze niet voor alles contracten hoeven te sluiten en in een keer 200 m2 kunnen verhuren. De contracten worden dan overgenomen door bijvoorbeeld Tribes. Ook wordt verwacht dat meerdere concepten door elkaar heen gaan lopen. Een goed voorbeeld hiervan is een van de Tribes vestigingen in Rotterdam. Beneden is een horeca- en retail plint, gevolgd door verdiepingen met appartementen en bovenin 7 kantoorverdiepingen. Hierdoor is er altijd reuring in het gebouw en wordt er voorzien in de behoefte van de markt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *